Hotel GLORIA *** Eforie Sud

Locație de vis

Hotelul Gloria, renovat în anul 2022, este ideal amplasat chiar pe faleza stațiunii Eforie Sud – cobori doar câteva trepte și ești pe plaja cu nisip fin, mângâiată mereu de o briză răcoroasă.

Plaja este reamenajată, suficient de largă pentru a oferi intimitate, cu umbrele, șezlonguri și un beach bar pentru cei însetați.

Eforie Sud este prima stațiune de pe litoralul românesc, înființată de Ioan Movilă în 1899, un boier din părțile Moldovei. Descoperind valoarea terapeutică a nămolului lacului Techirghiol și a razelor solare marine, confirmată de oamenii locului, de legenda locală dar și de medicii militari, până în 1938 se construiesc aproximativ 500 vile și hoteluri.

Între cele două războaie mondiale stațiunea cunoaște o dezvoltare pronunțată și își schimbă numele din Movilă – Techirghiol în Carmen Sylva, pseudonimul literar al reginei Elisabeta a României, mai târziu, din 1948 în Vasile Roaită iar din 1962 în Eforie Sud.

Astăzi, stațiunea Eforie Sud este recomandată în tratarea afecțiunilor reumatice, dermatologice și ale sistemului osos datorită factorilor de cură naturală: clima marină și apa mării (clorată, sulfurată, sodică, magnesiană, hipotonică).